19 Mayıs 2018 Cumartesi

19 Mayıs Ruhunu Yaşa ve Yaşat

Düşünsenize size ülkenin geleceğini emanet etmiş kurucu bir lideriniz var. Gençler Atatürk’ümüz bize ülkenin geleceğini emanet etti. Biz bizi önemseyen değer veren kurucu liderin gençliğiyiz. 
Peki şu an ne durumdayız hiç düşündünüz mü şu an bizleri görmüyorlar, duymuyorlar, algılamıyorlar. Biz hiçbir yerde yokuz biz üniversitelerde dahi yokuz. Bizler susturuluyoruz, eziliyoruz, konuşturmuyorlar bile bizi. Hepimizi sindirmeye çalışıyorlar. Nerede ülkenin geleceği emanet edilen gençler?
Çok üzgünüm ama milletvekili seçilme yaşını 18’e indirmek biz gençliğe verilen değeri göstermek olmuyor. Bundan önce 25’di milletvekili seçilme yaşı Meclis’te kaç kişi 25 yaşındaydı?
Yani göstermelik ya da soyut adımlar istemiyoruz biz somut adımlar istiyoruz. Biz fazladan bir şey istemiyoruz sadece önümüze taş koyulmasın o bile yeter. En azından özgün eğitim ve özgür düşünce bizim hakkımız. Sizler bize Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün verdiği değerin birazını verseniz o bile yetecek, Siz Atatürk’ümüzün verdiği hakları elimizden almasanız o da yeter hatta siz bizim eğitimimizi ve düşüncemizi elimizden almaya çalışmasanız çok güzel şeyler olacak. 
Artık görün duyun anlayın bizi.

Biz gençler yeniliğe açık olduğumuz kadar kurucu değerlere de bağlıyız. O yüzden biz kazanacağız çünkü biz Milli mücadele ruhuyla varolup, Samsun'a çıkarak  bağımsızlık mücadelesine başlayanlarız. 19 Mayıs bir başkaldırının, bir kararlılığın bağımsızlığa giden mücadelenin Samsun'dan dünyaya haykırılışıdır. 19 Mayıs vatanı işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış,  bir ülkenin boyun eğmeyeceğini, boynunun eğdirilemeyeceğini gösterdiği gündür.. Ulusal egemenlik için, Cumhuriyet için, demokrasimizin için, yaşanacak bir Türkiye için 19 Mayıs ruhunu yaşa ve yaşat.!! Ruhlarınız şad olsun Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ve silah arkadaşları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder