21 Eylül 2015 Pazartesi

Milletvekili Aday Listelerinin Değerlendirilmesi


Listeler, listeler gelelim bir kaç gündür konuşulan milletvekili aday listelerine...Tarafsız ve amatör olarak yazacağım. Bana göre partilerin yapmaması gereken  hataları kısaca yazacağım. O zaman en çok oy alan partiden yazmaya başlayarak devam edelim.

AKP;                                                                                                                                                                  
Bence AKP'nin kurucuları  yok sayılmamalı, o partinin kuruluşunda,iktidar oluşunda kısaca partiye emek verenler bir hiç olarak kenara atılmamalı. Eskilerin dediklerine de kulak verilmeli.. Abdullah GÜL olsun, Bülent ARINÇ olsun.  Bir dinlenilsin. Bu seçimde üç dönem kuralının kalkması parti açısından önemli ve iyi bir gelişmedir. Seçim sonrası süreçleri daha güvenilir olmalıdır. Birlik ve beraberlik demeliler.

CHP;

Bence CHP'nin ön seçim kuralı alkışlanacak bir durum. Partide ki demokrasinin örneğidir ve diğer partilere de örnek olmalıdır. CHP'de halkın çok istediği ama liste dışı kalan Umut ORAN parti için büyük eksikliktir. Halkın sesine kulak verilmeliydi. Misal sokağın vekili olan Melda ONUR da listede olmalıydı. 7 Haziran seçiminde seçilmemesine rağmen seçim sürecinde Erzurum'da devlet ile mücadele eden genç  ve kadın olarak Gonca AYTAŞ da liste dışı kalmamalıydı. Bir de sağdan aday alınmamalı, sağdan oy alacak sol adaylar olmalıdır. Yine de 7 Haziran öncesi ve sonrası en samimi ve güvenilir olan siyasi parti CHP'dir.

MHP;

Bence MHP 7 Haziran seçim sonrasında bir kararsızlık yaşadı. MHP Sinan OGAN'ı ve Meral AKŞENER'i kaybetmemeliydi. Devlet BAHÇELİ'nin ismi çok anılanı silerim demesinden Meral AKŞENER'i liste dışı bırakacağını sanırım anlamalıydık. Meral AKŞENER liste dışı deseler inanmazdm, parti eksikliğini hissedecek. Meral AKŞENER Türkiye için de büyük bir kayıp. Meral AKŞENER gibi siyasetçi kadınlara her zamankinden daha çok ihtiyacımız varken büyük bir ayıp ve kayıptr. Meral AKŞENER'in büyük bir olgunluk ve kibarlık ile karşılaması da takdire şayandır. Parti yönetimi karar alırken bir tık daha düşünmeli artık.

HDP;

HDP ilk defa meclise giren bir parti olarak, Türkiye Partisi olacağız diyen bir parti olarak seçimden sonra bir tık daha iyi olmalıydı. Daha birlik içinde olmalıydı. Tabi ki MHP'nin ve AKP'nin terör araştırılmasın demesine rağmen HDP'nin terör araştırılsın demesi büyük bir adımdır ama PKK ile aralarına duvar örmeli. Milletvekili adayları ise Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'yi bilmelidir. Öcalan'ın yeğeni aday yapılmamalı.Bence Ethem SARISÜLÜK'ün abisinin aday gösterilmesi ise çok mantıklı ve doğru bir karardır.

Tarafsız olarak yazmaya başladım ve elimden geldiğince tarafsız yazmaya çalıştım takdir sizindir ama normalde ben ATAM'ın partisinden tarafım ama her zaman elimden geldiğince tarafsız bakmaya çalışırm. Hangi parti olursa olsun 1 KASIM'da  OY VER vatandaşlık görevini  yap!    

                                                                                                                              Seda Nur ÜSTÜN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder